Novosti na kliniki

Zobozdravstvene storitve

NOVOSTI PRI REGISTRACIJI MLADIČKA

Za vse kužke, rojene leta 2015 in naprej je ob vpisu v centralni register psov obvezen tudi podatek številka čipa matere.

Če ste kužka dobili cepljenega, čipiranega in z veljavnim potnim listom, je zadeva že urejena. Če pa boste mladička vzeli brez dokumentov, vam svetujemo, da se pozanimate za številko čipa matere (vpisana je v njenem potnem listu), sicer utegnete imeti težave z inšpekcijo.

 
Cepljenja

CEPLJENJE PROTI STEKLINI

Cepljenje proti steklini je zakonsko predpisano in je še vedno obvezno za vse pse po dopolnjenem 3. mesecu starosti. Pes mora biti najprej cepljen vsako leto tri leta zapored (brez zamud), nato pa po navodilih proizvajalca cepiva (na tri leta).

Vse pse, ki so že bili cepljeni pri nas, bomo na ponovno cepljenje povabili v skladu s predpisi, sicer pa bo obvestila pošiljala tudi veterinarska uprava. Ne pozabite s seboj prinesti potnega lista!

Ob prvem cepljenju proti steklini je obvezno tudi označevanje z mikročipom in vpis v centralni register, pes pa (obvezno) dobi tudi potni list za hišne živali. Ob vpisu v centralni register poleg ostalih podatkov potrebujemo EMŠO lastnika, zato vam svetujemo, da na prvo cepljenje proti steklini s seboj prinesete osebni dokument.

NE ZAMUDITE DATUMA CEPLJENJA (lahko pridete kakšen dan prej), tudi če zamudite samo en dan, se vam bo cepljenje štelo kot prvo in ga boste morali spet ponavljati tri leta zapored.