Rok Škrap
Rok Škrap, dr. vet. med.

veterinarska kirurgija, anestezija, urgentna medicina

»Širiti svoje znanje in ga v celoto povezati z življenjskimi izkušnjami, je neprecenljivo. Še lepše pa je, če to lahko deliš z drugimi. Z ekipo, s katero sodeluješ, predvsem pa z ljudmi, ki ti v roke zaupajo svojega ljubljenčka. Verjamem vase, sledim svojim sanjam in predvsem do drugih želim biti človek in zdravnik.«

Rojen v Postojni leta 1967, maturiral na Srednji naravoslovni šoli v Postojni, diplomiral leta 1993 na Veterinarski fakulteti v Ljubljani.

Že v času študija sem kot zavzet študent delal na Kliniki za male živali Veterinarske fakultete v Ljubljani, kjer sem po diplomi opravil tudi pripravništvo. Pod budnim očesom mentorja prof. dr.Butinarja sem se z vsem srcem posvetil anesteziji in kirurgiji mehkih tkiv ter plastični in rekonstrukcijski kirurgiji. Nemirni duh in želja po novih izzivih sta me vodila naprej, najprej na kliniko za male živali Dr. Doolitle, nato pa na Kliniko Pet Vet, kjer sem od leta 1995 delal kot kirug, dokler se nisem odločil in v Sežani odprl svoje klinike za male živali. Ves čas sem se redno izobraževal in aktivno sodeloval na kongresih v Sloveniji in po Evropi.

A življenje je nepredvidljivo in moja duša nemirna in željna novih znanj, zato sem pred nekaj leti zajadral tudi v vode humane medicine, psihiatrije in nevrologije. V začetku leta 2017 sem se odločil, da vse te bogate izkušnje, ki sem si jih nabral tekom let, povežem v celoto, združim z ljubeznijo do štirinožnih pacientov, ki me nikoli ni zapustila, in se ponovno pridružim ekipi klinike PET VET.