Cepljenje in sistematski pregledi

CEPLJENJE IN SISTEMATSKI PREGLEDI

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse vrste zaščitnih cepljenj za pse in mačke, vključno z zakonsko predpisanim cepljenjem proti steklini.

Več o cepljenjih

Če nameravate ali ste pravkar že postali ponosni skrbnik pasjega ali mačjega mladička, vas vabimo na preventivni pregled. Prvi pregled mladička vam na Veterinarski kliniki PET VET nudimo brezplačno*.

Starejše živali zahtevajo posebno skrb. Da bi še pravočasno predvideli morebitne zdravstvene zaplete in omogočili primerno zdravljenje, zanje pripravljamo sistematske preglede. Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse potrebne preiskave s področja interne medicine, ortopedije, nevrologije, oftalmologije, stomatologije (vključno z laboratorijsko, rentgensko in ultrazvočno diagnostiko), ki jih potrebujejo naši starejši pacienti.

* Brezplačen je prvi pregled mladička; cepljenja, diagnostiko in zdravljenje računamo po veljavnem ceniku.

cepljenje proti steklini, cepljenje psa, cepljenje mačke, kombinirano cepljenje, cepljenje proti levkozi, pregled psa, pregled mačke, sistematski pregled, pregled z ultrazvokom, laboratorijske preiskave

Pregledi in zdravljenje bolnih živali

PREGLEDI IN ZDRAVLJENJE BOLNIH ŽIVALI

Če vas skrbi, da je vaš ljubljenček zbolel, ne odlašajte z obiskom pri veterinarju, saj nam le pravočasno odkrivanje bolezni omogoča uspešno zdravljenje.

Vsi veterinarji na Veterinarski kliniki PET VET imamo za seboj dolgoletno klinično prakso in veliko izkušenj. Poleg bogatega znanja splošne veterinarske medicine vsak od nas razvija še svoje področje, najboljše rezultate pri zdravljenju pa dosegamo z usklajenim timskim delom.

Hudo bolne živali seveda zahtevajo posebno nego. Zanje bomo poskrbeli v bolniškem oddelku, kjer bodo lahko tudi dalj časa ostale na zdravljenju.

veterinar, pregled psa, pregled mačke, zdravljenje živali, veterinarska bolnišnica

Laboratorijska diagnostika, rentgen, ultrazvok

LABORATORIJSKA DIAGNOSTIKA, RENTGEN, ULTRAZVOK

Tudi v veterinarski medicini si danes diagnostike brez sodobne opreme ne moremo več predstavljati.

Na veterinarski kliniki PET VET imamo na voljo vso potrebno opremo za hitro in natančno diagnostiko internih, infekcijskih, kožnih, očesnih bolezni, bolezni rodil, gibalnega aparata … Za nekatere specialne diagnostične postopke se povezujemo s kolegi, sodelujemo s priznanimi laboratoriji pri nas in v tujini. Poleg pregledov z ultrazvokom in diagnostičnega rentgenskega slikanja opravljamo tudi rentgensko slikanje kolkov in komolcev za vzrejno dovoljenje.

laboratorij, laboratorijske preiskave, ultrazvok, pregled z ultrazvokom, rentgen, rentgensko slikanje, rentgensko slikanje za vzrejno dovoljenje

Kirurgija

KIRURGIJA

Včasih lahko zdravje ali celo življenje reši le pravočasen kirurški poseg.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse vrste preventivnih in terapevtskih kirurških posegov, od sterilizacij in kastracij, odstranitev tumorjev, abdominalnih, uroloških, ginekoloških, ortopedskih operacij do operacij oči in čeljustne kirurgije.

Kadar je za poseg potrebna splošna anestezija, pacienta med posegom in po njem s pomočjo monitorjev spremlja izkušen anestezist.

V večini primerov pacienti kliniko zapustijo isti dan po posegu, v težjih primerih pa seveda lahko ostanejo na okrevanju tudi dalj časa.

sterilizacija psice, sterilizacija mačke, kastracija psa, kastracija mačka, operacija, anestezija, narkoza, kirurški poseg

Ortopedija, nevrologija

ORTOPEDIJA, NEVROLOGIJA

Naše živali so najsrečnejše, kadar se lahko neovirano gibljejo. Težave pri hoji, teku, skakanju jih močno ovirajo, pa naj gre za težave z živčevjem ali z gibalnim aparatom.

Pogoste so žal tudi poškodbe (zlomi, izvini, izpahi …). Pri starejših živalih so težave z vstajanjem in gibanjem, sklepi, hrbtenico eden pogostejših razlogov za obisk veterinarja, saj si tudi naši kosmatinci zaslužijo, da jih ne bi bolelo.

Če želimo, da je zdravljenje uspešno, moramo seveda najprej postaviti pravilno diagnozo. Poleg natančne anamneze in kliničnega ali specialnega nevrološkega pregleda je pri tovrstnih težavah po navadi potrebno rentgensko slikanje, včasih pa še nekatere druge specialne preiskave.

šepanje, zlomi kosti, bolečine v hrbtenici, nevrološki pregled, rentgensko slikanje

Dermatologija

DERMATOLOGIJA

Kožne bolezni so eden najpogostejših vzrokov za obisk veterinarja, saj skoraj ni psa, ki vsaj enkrat v življenju ne bi imel s kožo takih ali drugačnih težav.

Prav zato smo vsi veterinarji na Veterinarski kliniki PET VET na področju veterinarske dermatologije zelo dobro izobraženi, skozi leta klinične prakse pa se je nabralo tudi veliko izkušenj.

Če pri svoji živali na koži opazite kakršnekoli spremembe, nenavadno izpadanje dlake, izpuščaje ali če se vaš kosmatinec preprosto samo praska, vam svetujemo pregled pri veterinarju. Čeprav veliko sprememb na koži izgleda podobno, gre lahko za popolnoma različne bolezni, ki jih lahko ustrezno zdravimo le, če postavimo pravilno diagnozo.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo preglede in zdravljenje vseh vrst kožnih bolezni, od odpravljanja kožnih zajedavcev do bolj zapletenih primerov, kjer so težave s kožo lahko samo eden od simptomov bolezni.

izpadanje dlake, srbež, praskanje, izpuščaji

Oftalmologija

OFTALMOLOGIJA

Živali lahko počasno pešanje vida tako uspešno nadomeščajo z drugimi čutili, da lastniki problema včasih niti ne opazijo, ob nenadni izgubi vida pa so negotove in se zaletavajo v predmete.

Za pregled oči se je potrebno naročiti. Če pa je oko poškodovano, če ste opazili prek očesa belo meglico, če si vaš kuža ali muca drgne s tačko po očesu, če miži, če ga moti svetloba vam svetujemo, da se na kliniki oglasite čim prej.

Na Veterinarski kliniki PET VET poleg pregledov in zdravljenja bolezni oči opravljamo tudi preglede oči za vzrejno dovoljenje in vse vrste očesnih operacij.

bolezni oči, pregled oči, poškodba očesa, glavkom, siva mrena, operacija oči, pregled oči za vzrejno dovoljenje

Stomatologija

STOMATOLOGIJA

Tudi za zobe svojega ljubljenčka je treba poskrbeti, še preden nas bo na to opozoril neprijeten zadah iz gobčka.

Najpogostejše težave, zaradi katerih je potrebno obiskati zobozdravnika, je (predvsem pri psih malih pasem) nalaganje zobnih oblog, zobni kamen in parodontoza. Pozorni moramo biti tudi na poškodbe, saj lastniki zlomljen zob pogosto spregledajo.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse potrebne stomatološke posege, od čiščenja zobnih oblog in zdravljenja parodontalne bolezni do popravila zob, endodontije in rekonstrukcije zobne krone.

zobni kamen, čiščenje zob pri psu, odstranjevanje zobnih oblog, zobozdravnik za živali, zlomljen zob, popravilo zob, resorptivna poškodba zobnega vratu

Akupunktura

AKUPUNKTURA

Akupunktura je stara, preizkušena vzhodnjaška metoda zdravljenja, ki se je dodobra uveljavila tudi v zahodni medicini. Zaradi dobrih rezultatov in dokazane učinkovitosti je od leta 1979 priznana kot uradna metoda zdravljenja – tudi za živali.

Uporablja se lahko samostojno ali kot komplementarna metoda zdravljenja. Priporočamo jo predvsem za lajšanje vseh vrst bolečin, kot podporno terapijo pri kroničnih boleznih, pa tudi za revitalizacijo oziroma izboljšanje splošnega počutja živali.

Prednost akupunkture je v tem, da je popolnoma neškodljiva, brez stranskih učinkov, ki jih imajo nekatera zdravila, zato je še posebej primerna za starejše paciente in vse tiste, pri katerih je zaradi različnih vzrokov uporaba zdravil proti bolečinam kontraindicirana. Več informacij: www.acus.si

akupunktura, protibolečinska terapija

Urgenca (dežurna služba)

URGENCA (DEŽURNA SLUŽBA)

Nesrečam, pa ne samo v prometu, se žal ni moč vedno izogniti.

Ker je v takih primerih še posebej pomembno, da pacient pravočasno dobi pomoč, imamo (v sodelovanju z drugimi veterinarskimi klinikami v Ljubljani) za nujne primere organizirano neprekinjeno dežurno službo tudi izven rednega delovnega časa.

V nujnih primerih izven delovnega časa pokličite na tel. 041 693 062 ali (01) 568 50 30. Vaš klic bo direktno preusmerjen k dežurnemu veterinarju, s katerim se nato dogovorite za obisk.

Dežurstvo je namenjeno res nujnim, življenjsko nevarnim primerom. Če težave vašega ljubljenčka niso tako hude ali trajajo že dalj časa, vas vljudno prosimo, da nas obiščete v okviru rednega delovnega časa.

V času dežurstva so cene veterinarskih storitev višje za 50 odstotkov.

dežurstvo, dežurni veterinar, dežurna služba, nujni primeri

Trgovina za male živali

TRGOVINA ZA MALE ŽIVALI

V naši trgovinici za male živali boste našli vse, kar imajo veliki, in še več.

Poleg visokokvalitetne hrane za živali priznanih blagovnih znamk (Hills, Eukanuba, Royal Canin, Perro) imamo vedno na zalogi različne vrste dietne prehrane, ki jo predpiše veterinar (Hills Prescription Diet, Eukanuba Veterinary Diet, Royal Canin Veterinary Diet) in seveda vse vrste priboljškov za vaše ljubljence.

Ponujamo vam butično izbiro ovratnic, povodcev, plaščkov, igrač, ležišč in druge opreme, pripomočke za nego dlake, ušes, zob, krempljev, izbor kvalitetnih negovalnih in medicinskih šamponov … Ob nakupu vam bodo na pomoč priskočili naše prijazne receptorke in veterinarski asistenti, seveda pa se vedno lahko posvetujete tudi z veterinarjem.

Na veterinarski kliniki PET VET imamo širok izbor sredstev proti zajedavcem (bolhe, klopi, uši, garje) za pse in mačke, ki so dokazano učinkoviti. Svetujemo vam, da sredstva proti parazitom vedno kupujete pri veterinarju (ali v lekarni). Veterinar vam bo priporočil primerno sredstvo glede na starost, težo, vrsto živali in morebitne druge zdravstvene težave. To je še posebej pomembno za mačke, saj so nekatera sredstva proti klopom, ki so namenjena psom, za mačke lahko zelo nevarna.

Pokličite nas na (01) 568 50 30