Veterinarska klinika za male živali (01) 568 50 30 klinika.ljubljana@siol.net Facebook

Storitve na kliniki PET VET

Posvetimo se vsakemu pacientu, strokovnost zagotavljamo s timskim delom.

Cepljenje in sistematski pregledi

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse vrste zaščitnih cepljenj za pse in mačke, vključno z zakonsko predpisanim cepljenjem proti steklini.

Starejše živali zahtevajo posebno skrb. Da bi še pravočasno predvideli morebitne zdravstvene zaplete in omogočili primerno zdravljenje, zanje pripravljamo sistematske preglede.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse potrebne preiskave s področja interne medicine, ortopedije, nevrologije, oftalmologije, stomatologije (vključno z laboratorijsko, rentgensko in ultrazvočno diagnostiko), ki jih potrebujejo naši starejši pacienti.

Pregledi in zdravljenje bolnih živali

Če vas skrbi, da je vaš ljubljenček zbolel, ne odlašajte z obiskom pri veterinarju, saj nam le pravočasno odkrivanje bolezni omogoča uspešno zdravljenje.

Vsi veterinarji na Veterinarski kliniki PET VET imamo za seboj dolgoletno klinično prakso in veliko izkušenj. Poleg bogatega znanja splošne veterinarske medicine vsak od nas razvija še svoje področje, najboljše rezultate pri zdravljenju pa dosegamo z usklajenim timskim delom.

Hudo bolne živali seveda zahtevajo posebno nego. Zanje bomo poskrbeli v bolniškem oddelku, kjer bodo lahko tudi dalj časa ostale na zdravljenju.

Diagnostika, rentgen, ultrazvok

Tudi v veterinarski medicini si danes diagnostike brez sodobne opreme ne moremo več predstavljati.

Na veterinarski kliniki PET VET imamo na voljo vso potrebno opremo za hitro in natančno diagnostiko internih, infekcijskih, kožnih, očesnih bolezni, bolezni rodil, gibalnega aparata … Za nekatere specialne diagnostične postopke se povezujemo s kolegi, sodelujemo s priznanimi laboratoriji pri nas in v tujini. Poleg diagnostičnega rentgenskega slikanja opravljamo preglede z ultrazvokom, tudi ultrazvok srca.

Kirurgija

Včasih lahko zdravje ali celo življenje reši le pravočasen kirurški poseg.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse vrste preventivnih in terapevtskih kirurških posegov, od sterilizacij in kastracij, odstranitev tumorjev, abdominalnih, uroloških, ginekoloških, ortopedskih operacij do operacij oči in čeljustne kirurgije.

Kadar je za poseg potrebna splošna anestezija, pacienta med posegom in po njem s pomočjo monitorjev spremlja izkušen anestezist. V večini primerov pacienti kliniko zapustijo isti dan po posegu, v težjih primerih pa seveda lahko ostanejo na okrevanju tudi dalj časa.

Ortopedija, nevrologija

Naše živali so najsrečnejše, kadar se lahko neovirano gibljejo. Težave pri hoji, teku, skakanju jih močno ovirajo, pa naj gre za težave z živčevjem ali z gibalnim aparatom.

Pogoste so žal tudi poškodbe (zlomi, izvini, izpahi …). Pri starejših živalih so težave z vstajanjem in gibanjem, sklepi, hrbtenico eden pogostejših razlogov za obisk veterinarja, saj si tudi naši kosmatinci zaslužijo, da jih ne bi bolelo.

Če želimo, da je zdravljenje uspešno, moramo seveda najprej postaviti pravilno diagnozo. Poleg natančne anamneze in kliničnega ali specialnega nevrološkega pregleda je pri tovrstnih težavah po navadi potrebno rentgensko slikanje, včasih pa še nekatere druge specialne preiskave.

Oftalmologija

Živali lahko počasno pešanje vida tako uspešno nadomeščajo z drugimi čutili, da lastniki problema včasih niti ne opazijo, ob nenadni izgubi vida pa so negotove in se zaletavajo v predmete.

Za pregled oči se je potrebno naročiti. Če pa je oko poškodovano, če ste opazili prek očesa belo meglico, če si vaš kuža ali muca drgne s tačko po očesu, če miži, če ga moti svetloba vam svetujemo, da se na kliniki oglasite čim prej.

Na Veterinarski kliniki PET VET poleg pregledov in zdravljenja bolezni oči opravljamo tudi preglede oči za vzrejno dovoljenje in vse vrste očesnih operacij.

Dermatologija

Kožne bolezni so eden najpogostejših vzrokov za obisk veterinarja, saj skoraj ni psa, ki vsaj enkrat v življenju ne bi imel s kožo takih ali drugačnih težav.

Prav zato smo vsi veterinarji na Veterinarski kliniki PET VET na področju veterinarske dermatologije zelo dobro izobraženi, skozi leta klinične prakse pa se je nabralo tudi veliko izkušenj.

Če pri svoji živali na koži opazite kakršnekoli spremembe, nenavadno izpadanje dlake, izpuščaje ali če se vaš kosmatinec preprosto samo praska, vam svetujemo pregled pri veterinarju.

Preberite več

Čeprav veliko sprememb na koži izgleda podobno, gre lahko za popolnoma različne bolezni, ki jih lahko ustrezno zdravimo le, če postavimo pravilno diagnozo.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo preglede in zdravljenje vseh vrst kožnih bolezni, od odpravljanja kožnih zajedavcev do bolj zapletenih primerov, kjer so težave s kožo lahko samo eden od simptomov bolezni.

Stomatologija

Tudi za zobe svojega ljubljenčka je treba poskrbeti, še preden nas bo na to opozoril neprijeten zadah iz gobčka.

Najpogostejše težave, zaradi katerih je potrebno obiskati zobozdravnika, je (predvsem pri psih malih pasem) nalaganje zobnih oblog, zobni kamen in parodontoza. Pozorni moramo biti tudi na poškodbe, saj lastniki zlomljen zob pogosto spregledajo.

Na Veterinarski kliniki PET VET opravljamo vse potrebne stomatološke posege, od čiščenja zobnih oblog in zdravljenja parodontalne bolezni do popravila zob, endodontije in rekonstrukcije zobne krone.

Akupunktura

Akupunktura je stara, preizkušena vzhodnjaška metoda zdravljenja, ki se je dodobra uveljavila tudi v zahodni medicini. Zaradi dobrih rezultatov in dokazane učinkovitosti je od leta 1979 priznana kot uradna metoda zdravljenja – tudi za živali.

Uporablja se lahko samostojno ali kot komplementarna metoda zdravljenja. Priporočamo jo predvsem za lajšanje vseh vrst bolečin, kot podporno terapijo pri kroničnih boleznih, pa tudi za revitalizacijo oziroma izboljšanje splošnega počutja živali.

Preberite več

Prednost akupunkture je v tem, da je popolnoma neškodljiva, brez stranskih učinkov, ki jih imajo nekatera zdravila, zato je še posebej primerna za starejše paciente in vse tiste, pri katerih je zaradi različnih vzrokov uporaba zdravil proti bolečinam kontraindicirana.

Več informacij: www.acus.si

Urgenca (dežurna služba)

Nesrečam, pa ne samo v prometu, se žal ni moč vedno izogniti.

Ker je v takih primerih še posebej pomembno, da pacient pravočasno dobi pomoč, imamo (v sodelovanju z drugimi veterinarskimi klinikami v Ljubljani) za nujne primere organizirano neprekinjeno dežurno službo tudi izven rednega delovnega časa.

V nujnih primerih izven delovnega časa pokličite na tel. 041 241 241. Vaš klic bo direktno preusmerjen k dežurnemu veterinarju, s katerim se nato dogovorite za obisk.

Dežurstvo je namenjeno res nujnim, življenjsko nevarnim primerom. Če težave vašega ljubljenčka niso tako hude ali trajajo že dalj časa, vas vljudno prosimo, da nas obiščete v okviru rednega delovnega časa.

V času dežurstva so cene veterinarskih storitev višje za 50 odstotkov.

V nujnih primerih izven delovnega časa pokličite
041 241 241