Veterinarska klinika za male živali (01) 568 50 30 klinika.ljubljana@siol.net Facebook


Če želimo s cepljenjem doseči učinkovito zaščito, morajo biti živali ob cepljenju zdrave, brez zajedavcev in v dobri kondiciji. Na veterinarski kliniki PET VET se pred vsakim cepljenjem najprej pogovorimo z lastnikom oziroma opravimo osnovni klinični pregled.

Ob cepljenju vse živali dobijo sredstvo proti notranjim zajedavcem (gliste, trakulje), priporočamo oz. svetujemo pa vam tudi pri izbiri sredstva proti zunanjim zajedavcem (bolhe, klopi, uši …).

Za vse mladičke priporočamo kombinirano (večvalentno) cepljenje proti pasji kugi, parvovirozi, hepatitisu in leptospirozi. Za učinkovito zaščito je mladičke potrebno cepiti dvakrat ali trikrat v razmiku enega meseca (odvisno od starosti in tega, ali je bila njihova mama cepljena ali ne), cepljenje je po enem letu potrebno ponoviti.

Cepljenje proti steklini je zakonsko predpisano in je še vedno obvezno za vse pse po dopolnjenem 3. mesecu starosti. Pes mora biti najprej cepljen vsako leto tri leta zapored (brez zamud), nato pa po navodilih proizvajalca cepiva (na tri leta).

Vse pse, ki so že bili cepljeni pri nas, bomo na ponovno cepljenje povabili v skladu s predpisi. Ne pozabite s seboj prinesti potnega lista!

Ne zamudite datuma cepljenja

Lahko pridete kakšen dan prej. Tudi če zamudite samo en dan, se vam bo cepljenje štelo kot prvo in ga boste morali spet ponavljati tri leta zapored.